GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 3 maj 2011

Saab + Hawtai = Sant?

Igår annonserades att Saab under dagen (Tisdagen) kommer presentera ett samarbete med kinesiska tillverkaren Hawtai. Detta är sannolikt en nödvändighet för företaget att överleva. Samtidigt har flera lån gjorts möjliga och den ryske affärsmannen Antonov kan gå in med sina pengar. Klart är att samarbetet med Hawtai kommer ge Saab någon form av exponering i Kina vilket trots allt är världens största bilmarknad. En inte alltför vild gissning är att Hawtai kommer licenstillverka en variant på utgående modellen av 9-3 och också 9-3x och i motbud erbjuda finansiella och andra resurser som ger Saab möjlighet att utveckla och tillverka nya 9-3. Så har nämligen Hawtai arbetat tidigare. Med andra ord kan detta säkra företagets verksamhet för ett tag framöver samtidigt som man kan få upp tillverkningsvolymerna och därmed lönsamheten igen.

Vi hoppas dock att pengarna (när de kommer) används på bästa sätt, t.ex. till att återuppliva Sonette eller realisera någon av de spännande koncepten som visats på senare tid - t.ex. Phoenix på Geneve 2011.

Concept: Saab Phoenix på Geneve 2011 (Foto: M. Larsson)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar