GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 3 maj 2011

Sommaren närmar sig med stormsteg och suget efter en bil utan tak stiger i takt med utomhustemperaturen.

Jarama tänkte komma med några förslag på några av våra favoriter.

Mazda Miata - världens mest sålda roadster, övriga kommentarer är egentligen överflödiga.
Miata eller MX-5 som den egentligen heter i Europa, kom i sin första modell 1989. Med tidstypiska popup-lysen och en design som tilltalade en bred publik tog den vid där engelsmännen slutat tio år tidigare. Det är en riktig körmaskin för den som gillar en lätt och kvick bil som dessutom inte ställer till med problem eller gräver alltför djupa hål i plånboken. Den första modellen 1989-1997 är väldigt lätt och kvick medan de nyare modellerna är lite mer bekvämare.
De äldsta bilarna är 20 år gamla så det finns förstås en del att se upp med vad det gäller rost, katalysatorer och kam-remmar. Det finns även en del sönderskruvade bilar så leta efter ompysslad då det finns ett ganska stort utbud.


Några andra alternativ:

Alfa Spider från 80-talet, underbar liten bil med typisk (läs skum) italiensk interiör. Ursnygg efter sista face-liften 1990.

Porsche 911 Speedster från slutet av 80-talet. Den kanske saltaste och snyggaste av alla 911:or. Tillverkades i endast 2100 exemplar så priserna ligger idag lite väl högt men ack så snygg.

VW Bubbla Cab, vad kan vara mer rätt än en orange Bubbla Cab från 70-talet. Vem blir inte glad av att se en ner-cabbad Bubbla i solskenet. Den kanske inte är den ultimata långfärdsvagnen men vem bryr sig om det en ljummen sommarkväll.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar