GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 12 juli 2011

Besök hos Falsterbo Auto Classic

Nu till helgen, Lördagen den 16:e juli, är det äntligen dags för en av sommarens stora hållpunkter, nämligen Falsterbo Auto Classic 2011. I förra veckan begav jag mig därför till Skanör och träffade Anders Rasmusson som är projektledare för just Falsterbo Auto Classic. Anders tar mot mig i föreningens kontor och berättar att just i år är Skanör skådeplatsen för utställningen, till skillnad från tidigare två år då utställningen varit i närbelägna Falsterbo.

Vidare berättar Anders att det finns en lång tradition med bilutställningar i Falsterbo där det redan på 1920-talet samlades fina bilar i området och under fem år på 1960-talet hölls Concours d’Elegance vid det då fashionabla Falsterbohus. Fyrtio år senare hölls under åren 2003-2006 evenemanget Falsterbo Classic & Sportscar Show då huvudtemat var sprintrace som kördes på gatorna i centrala Falsterbo. När detta inte kunde fortsätta tog Anders initiativet till att göra en bok om dessa populära evenemang. För er som är intresserade av att läsa mer om detta så finns boken (ISBN: 9789163335037) att köpa hos flera bokhandlare eller direkt av Anders, tel. 070-4371264 email info@fcss.nu.

Kortegekörning genom vackra Falsterbo och Skanör.
I år räknar man med att uppåt 200 bilar kommer finnas på plats och merparten är äldre och klassiska bilar (25 år eller äldre). Anders betonar att målet inte är kvantitet, utan då hellre ett få intressanta och ovanliga bilar till utställningen. Några utställare av nyare sportbilar (Wendels, AutoPerformance, AutoClassica, Ysta Bilcenter) kommer också finnas på plats och bidrar till en bra blandning av bilar med något för de flesta smaker.

Ferrari 458 Italia

Anders förklarar att utmaningen ligger i att förnya konceptet från år till år och att attrahera nya besökare och utställare. De tusentals besökarna som besökt utställningen tidigare år vittnar om att koncept är mycket uppskattat. Kanske kan det sammanfattas under devisen "tradition med variation".

Saab Sonett.
I år, med anledning av 50-års jubileumet av Jaguar E-type, har Jaguarklubben ett eget uppställningsområde och extra många bilar på plats. I övrigt kommer utställningen vara uppdelad efter olika tidsepoker. Utöver utställningen av bilar i unik miljö, hittar vi på agendan en kortegekörning som inleder dagen 09.30 samt presentation av utvalda bilar där Jesper Aspegren och Bengt Dieden håller låda. Återstår då bara för mig att önska Anders lycka till och hoppas att han har vädergudarna på sin sida på Lördag, så blir detta säkert en av sommarens trevligaste utställningar väl värt ett besök för varje bilentusiast.

Fotnot: Detta är den andra i en serie artiklar om bilentusiaster som lever som de lär och bidrar till att sprida glädjen kring äldre sportiga bilar. Har du tips på vem/vad som skulle passa i en liknande artikel? Tipsa oss på info@jarama.se.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar