GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

onsdag 1 maj 2013

Bilder från Italiensk träff på Krapperup Slott

Uppdaterad 2013-05-05: Nu med fler bilder i bildspelet!

Vi kommer söderifrån och svänger av vid Helsingborg norra. Redan här noterar vi en och annan Maserati som är på väg mot samma mål. Vi tar (för husfridens skull) ett stopp i Höganäs och strosar runt i såväl den trevliga saluhallen som den populära Höganäs-outleten. Från Höganäs ut till Krapperups Slott, dit vi är på väg, är det inte långt. Strax utanför Höganäs möter vi ett par Alfa Romeo ägare som glatt vinkar på oss, så som endast stolta Alfaägare gör på varandra. Alltid trevligt. Vi känner oss välkomnade. 

Väl på plats och parkerad vandrar vi runt på det för utställningen avsedda området på Krapperups Slott marker. Om ni missat det så handlar det alltså om italiensk bilträff i regi av Fyrklöverbladet. När vi kommer in noterar vi att det är relativt glest mellan bilarna men tar ett par bilder på det vi ser. Det verkar som att flera bilentusiaster inte har tålamod att ställa ut bilen i mer än 2 timmar och redan har vikt av hemåt. Lite synd på en så kort träff (4 timmar), tycker vi. 

Lamborghini, Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Lancia och Abarth; Alla var där. Vi noterade en på våra breddgrader relativt sällsynt Autobianchi Bianchina. I detta blott tre meter långa ekipaget sitter en liten halvlitersmotor (tänk en liten mineralvattenflaska) på knappt 20 hästar. Med taket "nerrullat" kan vi ändå tänka oss att detta är en riktigt härlig pärla att glida runt i under varma sommardagar och att uppmärksamhetsfaktorn är hög

Något motorstarkare var naturligtvis den Ferrari 360 Modena som blottade sin 8-cylindriga skönhet i solen. En Lamborghini Espada, som vi även sett på Tisdagsträff i Löddeköpinge i fjol, hänförde många besökare, inklusive oss. En härligt röd Fiat X1/9 körde över området och fick genast vår uppmärksamhet. X1/9an är en härlig entusiastbil som besitter flera spännande attribut som t.ex. mittmotor, Bertone-design och targatak. Allt i en och samma bil som naturligtvis blir allt svårare att finna fina exemplar av idag. Apropå Bertone, så fanns det naturligtvis också ett par (Alfa Romeo) Bertone-coupeer på plats i Krapperup. Två välskötta hamnade på bild i galleriet nedan.

Vi bytte några ord med Maseratiklubbens webmaster, Henrik Hoff, som var nöjd med dagen och den fina uppslutningen av närmare 20 Maseratis som visats upp under dagen. Tur med vädret var det också även om det kunde varit några grader varmare så klart. Vi avrundade besöket i Krapperup med en räkmacka på Cafeet intill slottet. Inte italienskt på något vis, men väldigt gott ändå.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar