GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 23 oktober 2012

Besök på Framtidens fordon - Nu och då

I helgen blev det av att vi tog oss iväg och besökte Teknikens-och Sjöfartens hus som är en del av Malmö Museum där utställningen Framtidens fordon - nu och då just nu äger rum.

Ska vi vara helt ärliga tyckte vi nog att utställningen var något tunn och lämnade en del övrigt att önska. Men visst fick man en överblick av bilens utveckling, hur man i olika tider sett på bilen som fordon och hur man på bästa sätt avsett lösa de problem och utmaningar som bilen medförde med tanke på säkerhets- och miljöaspekter.

Utställningen sträckte sig från bilens barndom på sent 1800 tal och ända fram till idag med 2011 års modell av Årets bil, elbilen Nissan Leaf, på plats. Via små och stora videoskärmar kunde man bl.a. se hur Malmö såg ut vid tiden för högertrafikomläggningen och en reklamvideo där VW visualiserat hur fordon ser ut om 30 år. Det fanns öven interaktiva inslag där vi kunde gissa på motorljud och matcha dem med fordon, där vi fick 9 av 10 möjliga rätt.


En smak av framtiden i Geneve 2012 - Toyota Diji (Foto: M. Forsell)

Ett trevligt inslag i utställningen var att ett par fordon var inlånade bl.a. från Autoseum i Simrishamn, däribland en mycket elegant Studebaker Avanti som med sin för tiden (1962) extremt futuristiska design fick representera den framtidstro som då fanns inom bilindustrin.

Utöver denna nämnda utställning innehar museumet även flera andra intressanta utställningar som är mer eller mindre permanenta. Bl.a. finns möjlighet att beskåda ett draken flygplan och även gå in i och få en guidad tur i en riktig U-båt modell U3. Även en gammal bil från Thulinverken i Landskrona finns på plats i museets lokaler. Till det facila priset av 40 kronor betecknar vi besöket på TSH som prisvärt och rekommenderar det för den som vill få en övergripande inblick i framtidens fordon, nu och då.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar