GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 6 november 2012

Läsarbild: Ford 17M RS -71

Vi har fått denna bild på en tjusig Ford 17M RS skickad till oss. Vi kände att denna bil förtjänar lite extra uppmärksamhet så det blir ett kort inlägg. Tack Veli för denna fina bild på den bil du en gång ägt.


Ford 17M RS -71 (Foto: V. Tarvainen)

Vi observerar att Veli utelämnar modellnamnet Taunus i sitt mail till oss och det är helt rätt och riktigt då Ford valde att ta bort detta från och med 1969 på just denna modell.

Svarta sidostripes var ett av de attribut som betonade sportigheten i RS modellen. 6-cylindrig motor på 2,3 liter med dryga 108 förgasar-hästar i 17M RS och 125 hk i den något värre modellen 20M RS gav ett gott ljud i skällan när man tryckte på gasen. Något man gärna njöt av med nedvevade rutor i de karmlösa dörrarna som gav ett s.k. hardtop stuk. Mycket elegant.

Nedan en bild på en liknande modell med tidstypiskt vinyltak. Denna ställdes ut och förevigades på Svenskt Sportvagnsmeeting 2009.

Svarta sidostripes kännetecknade RS modellen (Foto: M. Forsell)

3 kommentarer :

  1. Dom där fordarna är vackra saker speciellt med stripes och rejsingrött=)

    SvaraRadera
  2. det är min bil kul att den syns lite. motorn i rs är fölande 17m rs hade 20m motor dvs 2liter v6 istället för v4 ca 90hk. ingen räser men gott ljud och fint vrid.

    SvaraRadera
  3. 1981 ägde jag en 17m RS det satt dock en nyare granada motor i den (2,3l)

    SvaraRadera