GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 19 mars 2013

Bilder från Geneve 2013 - Del 3 Asiatiska bilar

Det är mycket prat om Koreanernas framfart här i Sverige genom storsäljarna från Kia och Hyundai. Men än har den en bit kvar innan deras konceptbilar och teknikutveckling motsvarar Japanernas vilda experiment. Samtidigt börjar Kineserna organisera sig. I denna artikel spanar vi in de Asiatiska bilarna i Geneve 2013.

Mitsubishi presenterade efterträdaren till Colt som med hela 10 år på nacken var väl redo att lösas av. Med nya modellen byts namnet till Space Star. Det hjälper dock inte, eftersom vi tycker designen är extremt opersonlig och intetsägande. Eller vad säger ni?

Honda visade sin populära Civic i kombikoncept och än en gång fick vi se Honda NSX koncept som nu åkt jorden  runt och visats upp sedan januari 2012. Produktion 2015 sägs det. Vem orkar vänta så länge. Vad har andra tillverkare hunnit med tills dess?

I Nissans monter noterar vi nya versionen av Note och konceptbilen Resonance, där vi antar att namnet inte syftar till eventuella akustiska problem inuti bilen. Vill man ha lägre ljudnivå än vad Nissans modeller kan medge finns dock alltid premiummärket Infiniti att tillgå. Här lever Nissan ut alla sina lyxbilsdrömmar i modeller som t.ex. Q50. Väldigt fint och flådigt.

Aggresivt designade Pro Ceed GT, dvs Ceed i 3dörrars utförande, var Kias stora nummer och konceptbilen Provo såg ju rätt fräck ut. Syskonet Hyundai har en motsvarande 3-dörrars i30 och i montern fanns även den assymetriskt utformade coupen Veloster som sedan i fjol kan fås med turbo på 200hk. Bland övriga koreaner fanns Ssang Young som sålt en och annan modell även i Sverige.

Mastodontföretaget Toyota visade Årets bil tvåan FT-86 som cabrioletkoncept. Ingen tvekan råder dock om att marknaden vill se denna modell tillverkas, frågan är mer när Toyota är redo att leverera. Toyotas premiummärke Lexus hade med sig nya IS modellen som till det yttre är relativt lik föregångaren men är något yxigare i hörnen. Snyggt tycker vi. Lyxcoupe-konceptet med namnet som låter som en bantningsdiet, LF-LC, presenterades i fjol men håller än och kanske ger denna en bild av kommande efterföljare till numera nedlagda långköraren SC. Vi hoppas på det i alla fall.

55 års jubilaren Subaru visade upp sin första bilmodell vid namn 360 och futuristiska sport-SUV konceptet VIZIV. 360 antyder motorstorleken i kubikcentimeter, 0,36 liter alltså. Det räckte till för enklare och kortare utflykter i 60 talets Japan.

Qoros som det skrivits mycket om på senare tid är ett väldigt nytt kinesiskt bilföretag grundat 2007 som här presenterar sin första bil någonsin! Många höjdare från europeiska bilmärken har lockats till Qoros och man kommer alltså framöver satsa starkt på Europamarknaden. Snygg bil, men teknik, kvalitet och säkerhet måste matcha om det ska bli succe. Vem vet, men klart är att vi kommer få se stora framryckningar från Kineserna i Europa under åren som kommer.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar