GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

söndag 5 juni 2016

Vanliga myter om dubbdäck

Det finns idag så många myter att det tyvärr uppfattas av många som sanna. Det kan vara allt ifrån felaktiga datum till felaktigheter kring lagar och regler. Vi kommer att presentera dom 8 vanligaste myterna om dubbdäck!

Förutom alla så kallade experter som ger fel information om dubbdäck så finns det även korrekta källor som Transportstyrelsen och vägverket.

1. Dubbdäck försämras med åldern
Nej det gör det inte! ända gången ett dubbdäck försämras är vid höga värmen och solljus. Något som aldrig händer på en svensk vinter. Du ska förvara dubbdäck där det är torrt och svalt.
Se istället till att köpa premiumdäck och inte Kina däck, premium är säkrare och håller längre.

2. friktionsdäck är idag lika bra som dubbdäck
Nej det är det inte, enligt Robert Collin så räddar dubbdäck liv. Enligt DN och all annan typ av media så är det bevisat att dubbdäck räddar liv. Det finns andra enheter i Sverige som påstår att det inte gör det. Vad ska man tro på undrar du? Vi frågade ABS Wheels som sa: "Vi har jobbat med dubbdäck i 25 år och kan garantera dig att dubbdäck alltid är säkrare än friktion"

3. Dubbdäck ökar bränsleförbrukningen
Nej och nej! dubbdäck brukar generellt ha högre profil och lägre bredd vilket i sin tur bidrar till minskad bränsleförbrukning. Det här är en av tidernas dummaste påståenden vågar vi säga!

4. Budgetdäck duger bra till äldre bilmodeller
Nej det är också ett dumt påstående. Det spelar ingen roll om du kör en rolls royce eller en gammal Saab 9,3 från 1986. Det är inte bilen i sig som åker på vägen? Sluta snåla och tänk på säkerheten - köp premium!

5. Budgetdäck ger bäst ekonomi
Billiga dubbdäck rullar generellt sämre än premiumsegmentet. Livslängden är sämre och du sparar inte så mycket. Skillnaden mellan ett skit däck och ett bra däck brukar inte vara så stor.

6. Dubbfria vinterdäck fungerar bra året runt
Nej, det ger 42% lägre bromssträcka. Kan innebära döden för dig och din familj.

7. Högt däcktryck sparar mycket bränsle
Nej det ger knappt någon mätbar förändring i alla fall när vi testat med dubbdäck.

8. Dubbdäck behövs bara när det är många minusgrader
Fel. Det här är en av de farligaste myterna eftersom de flesta bilister är helt omedvetna om temperaturens inverkan på däckgreppet.


Med vänlig hälsning
Jarama bloggen!
Sverige, stockholm.

3 kommentarer :

 1. Har alltid kört med dubbdäck själv. Vågar inte friktionsdäck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dubbdäck är nog bäst!

   Radera
 2. Nä man ska nog skippa friktionsdäck helst!

  SvaraRadera