GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 21 juni 2016

Eftermarknadsfälgar VS Orginalfälgar (OEM)


Utbudet av eftermarknadsfälgar har ökat i Sverige under dom senaste 10 åren, förr fanns det tre aktörer och idag har vi närmare 36 olika fälg distributörer bara i Sverige. För er som inte känner till begreppet eftermarknadsfälgar så är det fälgar som skapats i en fabrik för att säljas till den offentliga marknaden. Till skillnad från OEM (originalfälgar) som skapats åt märken som bland annat BMW, Audi, Mercedes, Volkswagen och Volvo. Många fälgtillverkare väljer att kopiera sina idéer ifrån OEM och därmed skapa sina egna varianter. I grund och botten härstammar nästan alla eftermarknadsfälgar från OEM.

Är det sämre att handla eftermarknadsfälgar?
Det finns myter som säger att eftermarknadsfälgar är sämre och att finishen inte håller som en OEM fälg. Det finns en viss sanning i det här då många fälgtillverkare i Kina, Taiwan och Japan använder sig av rent ut sagt ”skit” material.  Det fuskas mycket bland fälgtillverkare eftersom att den tillverkaren med bäst pris är den som får sälja mest. I Däckbranschen är det tvärtom då man istället kör med fasta inköpspriser för alla.

Hur kan man vara säker på att inte köpa skräp fälgar?
1.      Köp från populära och välkända varumärken.
2.      Handla alltid av Svenska företag och undvik helst utländska eftermarknadsaktörer.
3.      Kolla efter omdömen och vad andra sagt om fälgmärket du tänkt köpa.

Kina fälgar och replika fälgar är det samma sak som eftermarknadsfälgar?
Ett par kina fälgar härstammar i princip från begreppet ”eftermarknadsfälgar” då alla aktörer som köper in fälgar oftast gör det från länder som kina, Taiwan, Japan och Sydkorea. Replika fälgar härstammar också från kina dock så är dessa fälgar olagliga.

Var i Sverige hittar man kvalitetsfälgar?
På ABS Wheels tillverkar man fälgar från stora och välkända tillverkare som dagligen utför noggranna kontroller. Just därför kostar deras fälgar lite mer. En ABS fälg står för kvalité, noggrannhet och exklusivitet, deras fälgar har sålts i över 10 år online och har mer än 100 svenska återförsäljare!

Hur är det med tillverkningen?
Samtliga fälgar gjuts och förs in i en ugn, för att dra storyn kort så skiljer det sig inte så mycket när det gäller tillverkningsprocessen MEN det som däremot skiljer sig från en orginaltillverkning är innehållet, egenskaperna, kontrollerna och massan.Vi hoppas att du fann bloggposten som hjälpsam, sprid gärna bloggposten vidare! Jag ber om ursäkt över de sega uppdateringarna som varit//Jarama

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar