GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

torsdag 12 maj 2016

Vad är för och nackdelar mot att köpa nya eller begagnade däck?

Det var länge en vi gjorde en bloggpost :( här kommer en bra:

Gamla och begagnade däck kan göra så att du sparar en extra slant i plånboken men på sikt göra att det kostar mera för dig. Ett begagnat däck har ingen garanti eller kvalité som ett nytt däck. Det begagnade däcket kan ha dolda fel vilket du inte ser efter första körningarna. Ett begagnat däck kan också vara punkterad utan din vetskap. Finns det några fördelar med att köpa begagnade däck? Vi på Jarama säger starkt: NEJ.
Ska du ändå köpa begagnade däck så bör du kontrollera att däcken inte är alldeles för slitna, exempelvis går gränsen vid dåliga sommardäck på 1,6millimeter och 3millimeter vid vinterdäck. Är det mindre än så ska du definitivt inte köpa däcken, vadå vill du dö för 2-300 kronor? Va ingen idiot. Kolla också så att däcket inte har några andra defekter.

 

För dig som ska köpa nya däck
Du slipper mäta eller kolla på däcken då det garanterat är nya. Du behöver inte oroa dig för däckmönster, slitage eller mönsterdjup. Allt är redan färdigt och nyggt, bara tuta o köra som bilhandlarna säger.
Kan det dock finnas sidoeffekter av ett nytt däck? Självklart du är aldrig säker många däckhandlare är så pass fula att det säljer dig ett par regummerade däck. För ett otränat öga är det svårt att se skillnaden. Därför bör du köpa däcken hos välkända butiker oavsett om du väljer att besöka den fysiska butiken eller handla online.
Om du struntar i att köpa däcken online så kan du istället gå in och kolla efter lokala butiker som kan tänka sig ge dig ett bra pris.

Vet du inte vilka däck du ska köpa?
Köp inte grisen i säcken, dont do it! Bara gör inte det! Köp passande däck och inte opassande däck, det finns tyvärr många nötter där ute som köper fel däck till sina bilar. Hur gör jag för att köpa rätt däck? Du kollar på dina gamla befintliga däck och skriver ner storleken. Sen tar du dig till en däckhandlare och beställer samma storlek. Ska jag montera själv eller gå till en däckmontör? Gör som du vill, betala dock inte mer än 1000kr. Allt annat över det är rent överpris.

Finns det skräckscenarion där folk köpt fel däck?

Ni lär väl själva hört om mannen som råkade köpa sommardäck på vintern? Han omkom tyvärr i en bilolycka.

Hur monterar man själv? https://www.flashback.org/t195065

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar