GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

onsdag 23 januari 2013

Besök på VW Automobil Forum i Berlin

Mitt i den tyska huvudstaden, ett stenkast från Brandenburger Tor, hittar man "Volkswagen AG Automobil Forum Unter den Linden" som är det något långa namnet på platsen där Volkswagenkoncernen med stolthet visar upp flera av sina produkter från förr.

I de ståtliga lokalerna presenteras ett urval av modeller från varumärkena VW, Seat, Skoda, Bentley och inte minst Bugatti. I koncernen finns, som säkert många känner till, dessutom Audi, Lamborghini och Porsche men vill man studera deras modeller närmare får man söka sig någon annanstans. Inte heller senaste koncerntillskottet, Ducati, är representerat. 

Oavsett kan man inte annat än imponeras av den ständigt växande VW koncernen, alla deras märken och förmåga att ofta lyfta de olika märkena de tar över. Speciellt har vi följt "maktkampen" med Porsche de senaste åren och även Ferdinand Piech:s utspel om att Alfa Romeo hade presterat mycket bättre om det var del av VW familjen. Något Fiats Sergio Marchionne genast motsatte sig.

Prototypskisser på Volkswagen Golf. 

En trappa ner visas denna vecka ut en informativ utställning dedikerad till storsäljaren Volkswagen Golf. Sedan första bilen lämnade bandet 1974 har det fram till idag tillverkats nästan 30 miljoner exemplar av ”Das Auto”. Förra året presenterades den sjunde generationen (vi såg den bl.a. på Bologna Motor Show 2012) och inte många blev överraskade av designen och Volkswagen har aldrig heller haft någon anledning till att chocka publiken då modellen säljer bra och vinner tester på löpande band. En bra modell som ger köparen vad han/hon förväntar sig utan överraskningar helt enkelt. Förutom de nu sju olika generationerna visas även ett par prototyper (EA266, EA276) som visar hur Golf kunde ha kommit att se ut.


Proroty EA266 och EA276 (t.v. bakom). Rätt design vann, tycker vi.

Värt att notera för bilentusiasten är att Golf generation II får status som veteranfordon i år vilket bl.a. medför förmåner såsom glesare besiktningsintervall, skattebefrielse och möjlighet till billigare försäkring. Speciellt minns vi specialversionerna i form av högbyggda Country och sportiga G60 med kompressorladdning. Dessa båda kom dock något år senare. Kanske dags att titta närmare på en Golf II? 

Volkswagen Golf  II - Nybliven veteran med sina 30 år på nacken.

För den som är sugen på än mer Volkswagen borde ett besök på VW:s bilmuseum i hemstaden Wolfsburg räcka till. Det finner ni mer information om på andra länken nedan.
I två artiklar presenterar vi ett par alternativa besökstips för den motorintresserade på resa i Berlin, Tyskland. Först ut var det tekniska museumet i Berlin och nu är det dags för ett besök på Volkswagen AG Automobil Forum Unter den Linden. Vi tackar Stefan Larsson för bidragen till dessa artiklarna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar