GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 28 maj 2013

Östtysk Volvo 264 TE Landaulette byggd i Laholm

Här har man gått och trott att man kände till de flesta av Volvos alla modeller. I alla fall de som tillverkades på 70-talet och framåt. Men vid besök på "Story of Berlin" Museumet i centrala Berlin fanns denna Volvo 264 TE Landaulette. Så vad är då detta för bil?

En av endast 2st tillverkade Volvo 264TE Landaulette.

Efter lite studier visar det sig att Volvo var ett populärt märke för digniteterna i Östberlin. Notera dock att folket naturligtvis körde Trabant eller Wartburg, om de ens nu hade bil vill säga. Det var ju en rejäl väntetid på flera år för att få köpa en bil. Den förlängda Volvon på bilden är i så kallat Landaulette utförande vilket innebär att taket går att fälla ner över just baksätespassagerarna. Totalt tog man in cirka 120 exemplar av den förlängda Volvon men endast 2 exemplar av denna exklusiva Landaulette versionen tillverkades, varav den ena är den på bilden. Just i en sådan åkte ibland Erich Honecher när det var dags för parad i det forna DDR. Extra intressant i sammanhanget är att det var en karosserifirma i Laholm som förlängde och modifierade dessa bilar, nämligen Yngve Nilssons Karosseri / Webbsida, som är verksamma än idag.

Utöver de förlängda Volvo 264 modellerna tog forna Östberlin även in en Volvovariant kallad 244 DLS. Mer om denna kan du läsa här på Svammelsuriums blogg.

Sachsenring Trabant 601 vanligaste bilen i DDR.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar