GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

måndag 20 maj 2013

DIY Badge Engineering - Alfa Romeo Marbella

Badge Engineering har blivit allt mer vanligt bland biltillverkarna de senaste åren, även om konceptet som sådant inte är någon nyhet. I stort handlar det om att man urvattnar varumärkenas betydelse genom att utveckla en bilmodell och sedan sätta olika varumärken på densamma. Oftast görs vissa mindre justeringar på modellen i samband med bytet av märke, för att just knyta an till "nyckelvärdena" från det nya märket. Men i sin fulaste form byts i princip bara märket på motorhuven ut och då kunde det ju lika gärna bara varit en bil.

Alfa Romeo... Seat Marbella... Fiat Panda.. (Foto: M. Forsell)

Nyligen sprang vi dock på den här hemmagjort badge engineerade bilen på en parkering. Läs noga nu, för det här kan lätt bli rörigt. Bilen på bilden är alltså inte en Alfa Romeo så som märket på huven säger. Bilen är en Seat Marbella, som är en badge engineerad Fiat Panda. Seaten, som alltså egentligen är en Fiat, har här bytt märke än en gång. Denna gång till Alfa Romeo. Oklart är om ägaren av denna bil hoppas kunna lura framtida köpare av bilen eller om det mest är på skoj. Det senare, antar vi.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar