GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

söndag 19 juni 2011

Bilspot: Abarth 1600 Allemano

Vad skådar mitt norra? Som bilnörd sedan många år är det alltmer sällan man höjer på ögonbrynen, eftersom man sett även relativt ovanliga bilar återkomma på träffar genom åren. Men plötsligt händer det. Något dyker upp som man aldrig sett förut och man måste kika lite närmare för att se mer.

Ett sådant ögonblick fick jag vara med om i fredags, då jag på öppen gata sprang på denna Abarth 1600 Allemano coupe. Tilläggsnamnet Allemano indikerar att det är Carrozzeria Allemano som ansvarat för linjerna och jag måste säga att de lyckats väldigt väl med denna vackra skapelse. Modellen presenterades 1959 och bilen på bilden är från 1962. 1,6 liters motorn gurglar ur sig närmare 100 hästar och med mindre än ett ton att släpa på bör det ges relativt pigga prestanda. Det tillverkades även en spiderversion (cabriolet) av modellen.

Abarth 1600 Allemano fixed-head coupe (Foto: M. Larsson)


Jag har inte lyckats hitta några uppgifter om hur många exemplar som tillverkats av denna modell. Kanske någon insatt läsare vet mer om detta eller har annan intressant information om modellen - kommentera!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar