GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 21 juni 2011

Bilar från Schweiz: Monteverdi

Ofta tänker man kanske inte på Schweiz som en bilbyggarnation, men faktum är att det tillverkats och tillverkas fortfarande en del bilar där. Jarama har tittat närmare på och reflekterat över en del av den Schweiziska bilhistorian.

Monteverdi är första märket ut. Grundaren Peter Monteverdi lanserade sin första egna modell 1967 och den innehöll allt en riktig lyxbil ska innehålla. Den hade det lovande modellnamnet High-speed 375S Coupe och bar initialt en design av Frua. 375 i modellnamnet indikerar motoreffekten som kom från en rejäl 7,2 liters V8 från Chrysler. Under 70-talet tillverkade Monteverdi ett par andra modellvarianter och även vad som idag nog skulle betraktas som SUV:ar; Sahara och Safari. 1984 kom dock sagan till sitt slut och då lade man ner tillverkningen av dessa lyxiga och unika bilar.

Skönhet från Alperna: Monteverdi High-speed


På 90 talet gjordes ett misslyckat återupplivningsförsök med en supersportbil vid namn Hai 650 F1. Det blev en snabb sorti men intressant är hur lik denna modell är Koenigseggs tidiga prototyper som kom några år senare.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar