GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

onsdag 29 juni 2011

Begtips: Saab 900 Cab

1986 kom den första modellen av Saab 900 Cab, den var utrustad med en tvåliters turbomotor på 175 hk. Saab trodde att man kunde sälja ett par tusen bilar per år av cabriolet-modellen men när modellen lades ner 1993 hade drygt 38000 bilar producerats. Om modellen verkligen räddade Saab från nedläggning i slutet av 80-talet är kanske inte säkert men den bidrog definitivt till en mer positiv syn på Saab på den viktiga amerikanska marknaden.
Idag får man ge från ca 50000 för en klassisk Saab Cab. Till skillnad från sina tyska konkurrenter har Saaben en flerlagers cabriolet som klarar en svenskt vinter. Så det är en ganska genomtänkt opraktiskt bil, vilket kanske kan sägas vara Saabish.
Trots olika brister i den redan på 80-talet lätt föråldrade konstruktionen så är de svåra att motstå, vem skulle inte vilja ha en röd Saab Cab Turbo med typiska aero-fälgar?
Som den här som finns på blocket nu.

En mer komplett historik finns på:Inga kommentarer :

Skicka en kommentar