GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

måndag 4 juli 2011

Se upp för falska bilköpare...

Om du annonserat en bilförsäljning på nätet är du säkert bekant med falska köpare. Jag har sett i flera forum att detta verkar vara ett väldigt utbrett fenomen och jag har även själv blivit kontaktad av sådana falska köpmän. Därför vill jag här varna er som ännu kanske inte råkat ut för detta obehagliga lurendrejeri så att ni istället får en lyckad bilaffär.

I de flest fall jag hört om är den falska köparen en välutbildad person (läkare, forskare etc.) som har ett arbete på en svårt belägen plats (ö, båt, allmänt långt bort). Eftersom han har svårt att komma och titta på bilen vill han istället föra över pengar direkt till dig, ofta via check eller direkt till ditt konto. Priset prutas inte på, men en fråga ställs om skicket på bilen och om det motsvarar beskrivningen i annonsen eller liknande, alltför att öka på trovärdigheten.

Så långt ingen egentlig skada, men när affären gått genom har köparen "av misstag" satt in/betalt för mycket pengar och ber att få överskottet återtransferrerat. Säljaren sätter tillbaka överskottet. Efter ett tag visar det sig att köparens betalning inte hade täckning och slutsumman blir då att säljaren betalt en summa pengar till köparen, som vid det laget inte längre går att få kontakt med. Där i ligger lurendrejeriet.

Detta är bara ett av många lurendrejeri som bilsäljare kan utsättas för. Genom att vara försiktig, lite misstänksam mot köparen och ställa ett par kontrollfrågor så kan man röka ut de falska köparna i ett tidigt skede. På konsumentverkets webbsida kan du läsa om vad som ska gälla vid försäljning av begagnat fordon i Sverige.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar