GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

fredag 30 november 2012

Tre steg bakåt, men ändå framåt...

Volkswagen (New) Beetle slog ner som en rund boll petad av Zlatan då den presenterades 1997. Världen häpnade av dess roliga retro-former och charmades av den (ganska plastiga) interiören med plats för en snittblomma.

Nyhetens behag la sig dock efter ett par år, i alla fall i Sverige. Sannolikt berodde det mycket på att de flesta inte kan köpa en bil bara för att den ser rolig ut. Man valde då Polo eller Golf istället som var mer praktiska och förnuftiga köp.

2011 lanserade VW en kraftigt uppdaterad modell där man betonade det sportiga uttrycket. Och nu till modellår 2013 kommer denna i cabriolet-utförande. Det blir med de vanliga TSI motorerna på 105hk, 160hk eller 200hk och även i dieselutförande.

Men nu till det riktigt intressanta... VW planerar lansera specialversioner på Beetle som replikerar det som är unikt för olika decenium som bilen tillverkats. Vi pratar alltså om en "Fifties" en "Sixties" och en "Seventies" edition. Var och en med tidstypiska attribut för just den perioden. Informationen blev offentlig nu i samband med Los Angeles motor show 2012 men vi hoppas för den skull inte att dessa paket är förbehållna den amerikanska marknaden. Kul tilltag från VW:s sida tycker vi på Jarama och ger tummen upp.

Beetle - 50s (t.v.), 60s (t.h.) och 70s i bakgrunden.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar