GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

lördag 11 augusti 2012

Fransk parkering

Nyligen, på semester i södra Frankrike, kom jag att bevittna fenomenet fransk parkering på nära håll. Det är intressant att se hur fransmännen har anammat utrymmeseffektiviteten så till den milda grad att man allt som oftast parkerar bilar stötfångare mot stötfångare mot varandra.

Som svensk och vän av ordning så är detta ett helt absurt sätt att parkera på. Det man sparar i utrymme skapar ju bara en risk för skada på bilen och kan även medföra att en eller bägge inblandade parter inte kan komma vidare för utfärd då de helt enkelt stängts in.  

Men, fransmännen vet något vi inte vet. Nämligen att moderna stötfångare kan "krockas" lätt i upp till 5-10km/h utan att synlig skada uppstår utan direkt återtar ursprunglig form. Det hela känns också lite avslappnat på ett behagligt sätt att bilen bara är en bil och vi delar solidariskt på det utrymme som ges.

Naturligtvis parkerar man inte så här överallt i Frankrike och inte alla bilägare ger sig in i detta närgångna beteende. Speciellt exklusivare bilar står oftast parkerade med ett mer behörigt avstånd till andra bilar. Nedan ett bildexempel på en typisk fransk "närgången" parkering.

Ingen nummerskylts-redigering krävs (Foto: M. Forsell)
Fler artiklar om fransk parkering från andra bloggar:

1 kommentar :

  1. Det här fenomenet har jag sett i Grekland också. De verkar inte vara särskilt rädda för repor och bucklor när de parkerar på det här sättet.

    SvaraRadera