GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

torsdag 9 augusti 2012

Bilspot: De Lorean DMC-12

Plötsligt händer det... som de säger i reklamen. Plötsligt stod den där, rakt framför ögonen på mig. Den ovanliga bilen De Lorean med modellnamn DMC-12. Det senare användes dock sällan eftersom denna modell kom att bli den enda modellen från De Lorean Motor Company. 9000 exemplar tillverkades under åren 1981 och 1982. Timingen för lanseringen var sämsta tänkbara och som konsekvens av oljekrisen blev denna exotiska billtilverkare inte så långlivad.

Mr De Lorean som tidigare var högt uppsatt chef på General Motors tog hjälp av sitt nätverk i branschen när bilen skulle konstrueras. Colin Chapman (Lotus) bidrog med komponenter och kunnande, Giorgetto Giugiaro stod för designen och motorn hämtades faktiskt från Peugeot/Renault/Volvo. Det innebär en 2,8 liters sexa på knappa 150 hästkrafter. Även om bilen var nätt i måtten blev det alltså inga prestandasiffror att skriva hem om. Dock bjuder DMC-12 på flera exotiska speciallösningar bland annat så kallade måsvinge-dörrar som öppnas rakt upp.

En entrepenör i Texas, USA har sedan 90-talet handlat med delar och servat dessa unika fåglar. Sedan 2007 har hans företag även gett sig på att nytillverka dessa bilar om än i mycket begränsad skala. Mer information om detta nya DMC hittar du här.

De Lorean DMC-12 (Foto: M. Forsell)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar