GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

måndag 28 maj 2012

Bilspot: Alpina B12 Coupe

Dagens lunch bjöd på en mycket ovanlig bilspot. Mitt bland alla de ordinära bilarna stod denna Alpina B12 Coupe. Alpina är ett företag som inte nöjer sig med BMWs toppmodeller, utan väljer att förbättra och förfina dessa. Och detta har de gjort under lång tid. Det går att spåra Alpina ända tillbaka till 60-talet.

Alpina B12 Coupe 5,0 (Foto: M. Forsell)

Modellen på bilden är dock från det ljuva 90-talet och heter B12 Coupe 5,0. Vilket innebär att det är en förädling av BMWs 850 modell som i sig redan var extrem när det begav sig. Den ordinarie V12an har här fått effekten påökad från 300hk till 350hk. De stora och mångekrade fälgarna är typiska för Alpina och hela ekipaget inger en känsla av lyx och sport som är överväldigande men ändå subtil på något speciellt sätt. Ett signum för Alpina som förgyllde min lunchrast.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar