GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

onsdag 28 mars 2012

Nissan återupplivar märket Datsun

För en dryg vecka tillbaka sedan annonserade den japanska biltillverkaren Nissan att man avser att återuppliva märket Datsun. Märket Datsun minns vi kanske främst för de linjesköna sportcoupeerna 240Z, 260Z och 280Z som sedermera utvecklades till Nissan 280ZX/300ZX och vidare till 350Z/370Z. Men Datsun har haft flera spännande modeller i uppställningen. Nämnas bör Datsun 120A, 120Y och 100A som delade komponenter med motsvarande Nissan modeller (Sunny) och utmärkte sig framförallt med udda design.



I första skedet blir Datsun ett uttallat lågprismärke direkt riktat mot marknader som Ryssland, Indonesien och Indien. En inte alltför vild gissning är att det blir en "badgad" Dacia eller Lada. Två märken som finns inom familjen redan.

Vi på Jarama vill med detta inlägg ta detta tillfälle i akt och för en stund bli lite nostalgiska och minnas de gamla, udda men tongivande coupemodellerna från Datsun. Vilka linjer!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar