GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

torsdag 15 september 2011

80-tal i kvadrat på Träffpunkt 80 till helgen

Till helgen är det äntligen dax för Träffpunkt 80 på Grytsbergs Säteri i Stjärnhov. Det är webbsidan Klassiker som arrangerar träffen där vi kan frossa fullt ut i kantiga och spoilerbelamrade 80-tals former. Temat för året är tillbehör som är typiska för 80-talet, vilket i många fall innebär kraftiga plastsjok till spoilrar och kjolar. Man kommer då spontant att tänka på Koenig (Nej, inte Koenigsegg) från Tyskland. Koenig var en galen man som rev ner helt nya Ferrari Testarossa, monterade dubbla turbos på V12:an och satte minst sagt rejäla vingar på monstret. Med mellan 700-1000hk var detta vansinniga projekt i en dimension för sig på 80-talet. Idag 30 år (!) senare har utvecklingen på något sätt kommit fatt i form av Bugatti Veyron som nu är bland de värsta med just 1000hk.

Koenig Competition - Värst på 80-talet med sina 1000hk(!)

Lite mer smakfullt, men fortfarande med tydlig 80-tals karakteristik, ter sig BMW M3 (E30). Denna klassiker med sin 2,3 liters fyra bearbetad av BMW Motorsport. Med dagens mått låter 195 hk kanske måttligt, men då det begav sig - och än idag faktiskt - var det få som hängde med M3:an runt en bana. "Vill ha"-faktorn är hög!

BMW M3 (E30) här på SSM Knutstorp (Foto: M. Larsson)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar