GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

måndag 2 maj 2011

Zagato hyllar Alfa Romeo 100 år

Då det varit italiensk bilträff i helgen fortsätter vi nu på det temat. Det italienska designhuset har sedan tidigare visat den läckra TZ3 Corsa som är en hyllning till Alfa Romeo och Zagatos racinghistoria. Nu utökar man modellserien med TZ3 Stradale som ska tillverkas i hela 9(!) exemplar. Stradale är mer en gatbil än racingbil. Den sägs hämta en del komponenter från (nya) koncernsyskonet Dodge Viper. Med andra ord kommer sannolikt prestanda motsvara de extrema linjerna till fullo. Modellerna har huvudsakligen hämtat sin design från Modellerna TZ och efterföljande TZ2 från Alfa Romeo.

Ett för Zagato typiskt designelement återfinns på Stradalen, den svepande taklinjen med två "bulor". Något som ofta immiterats av andra tillverkare. Personligen tycker jag dock att Corsa modellen är än mer tilltalande, eller TZ2:an från 60-talet. Vilka bilar!
Zagato TZ3 Stradale (vänster) och Zagato TZ3 Corsa (höger)

Originalet: Alfa Romeo TZ2 presenterades 1965

1 kommentar :