GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 10 maj 2011

Lotus F1 köper Caterham

I förra veckan blev det offentligt att mannen bakom Lotus F1 verksamhet, Tony Fernandes, köper Caterham som sedan 70-talet äger rättigheterna att tillverka den klassiska (Lotus) seven modellen. I samband med detta presenterades även en specialversion av Caterham Seven i de för märket klassiska färgerna grönt och gult.

F1 verksamheten, och nu då även seven-verksamheten, drivs av ett separat bolag. Lotus Group, sedan mitten av 90-talet i malaysiska Protons ägo, är det företag som tillverkar de gatsportbilar som kanske de flesta förknippar med märket Lotus; Elise, Evora och Esprit. Även Lotus Group avancerar för fullt med flera nyligen presenterade modeller och conceptbilar.

I förra veckan annonserade även indiska Tata, som äger Jaguar, att man avser pytsa in en enorm summa pengar i märket för att utveckla nya modeller som står sig mot den hårda konkurrensen från främst Tyskland.

Är detta månne begynnelsen på ett nytt stort brittiskt sportbilsimperium? Gärna för mig. Rule Britannia!

Caterham Seven i naturskön miljö

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar