GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

onsdag 13 april 2011

Scuderi lanserar ny motortyp!

Vi har på senare tid sett en trend där små turbomatade motorer levererar bättre bränsleekonomi OCH bättre prestanda än betydligt större motorer. Fiat har kanske gått längst med sin 2(!) cylindriga TwinAir-motor på 0,9 liter som m.h.a. turbomatning ger hela 85 eller 115hk beroende på turbons kapacitet. Detta samtidigt som förbrukningen i eco-mode ligger på låga 4 l/100km.

Scuderi Group, ett företag som utvecklar motorer, lanserar nu en ny motorkonstruktion som ska göra just det alla efterfrågar och jobbar på öka effekten och minska utsläppen. Just nu genomförs ett antal tester och enligt deras egen utsago ska man kunna kapa bränslespillet med 15-20% för en turboladdad variant. Scuderi pratar om den största revolutionen inom motorutvecklingen på över 100 år. Stora ord. Vi på Jarama skickar våra lyckönskningar till konstruktörerna, hoppas på det bästa och får se hur det ser ut när/om serieproduktionen kommer igång.

Vi går inte in i detalj på konstruktionen utan hänvisar till Scuderis egna hemsida och videoklippet nedan.

Engine Innovation from WGBY on Vimeo.

1 kommentar :

  1. "Inte anmärkningsvärt låga 0,4 l/100 km"? Ni har inga låga krav, må jag säga! ;-)

    SvaraRadera