GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

fredag 1 april 2011

Grattis E-type!

2011 är sannerligen ett speciellt år för den engelska (men numera indiskt ägda) biltillverkaren Jaguar. I centrum står jubilaren Jaguar E-type som faktiskt fyller 50 i år. E-type lanserades alltså på Genevesalongen 1961 och var då en av de absolut snabbaste sportbilarna på marknaden. Bilen är en riktig designikon som representerar 60-talet och modellen räknas ofta som en av de absolut vackraste bilarna i världen. I första fasen (serie I) erbjöds en 3,8 liters sexa som sedan förstorades till 4,2 liter. En uppdatering av modellen genomfördes 1969 (serie II) och i början av 70-talet lanserades V12 versionen (series III). 1974 lades tillverkningen ned. I samband med jubileet släpps också en trevlig coffee-table bok som behandlar legenden.



Vid sidan om E-type finner vi Jaguar modell XJ40 som lanserades för exakt 25 år. Även om designen skiljer sig kraftigt från E-types smäcktande linjer, så får även denna modellserie anses som en ikon för sin tid. Modellen har visat att en unik design kan stå mot tidens tand och på allvar konkurrera med modernt designade konkurrenter. Bertones designkoncept som visades på Genevesalongen i år bär tydliga influenser från denna modell.

Jaguar XJ6 (XJ40) 1984-1994

1 kommentar :

  1. Jaguars XJ40 är i min mening en av de mest lyckade fyrdörrarskarosserna. Stilren och elegant, men ändå med sportig framtoning. Just så som en stor Jaguar skall vara!

    SvaraRadera