GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

torsdag 3 mars 2016

Vad har jag lärt mig efter att ha jobbat i däckbranschen i 1år?

först när jag började år 2015 så trodde jag att man var tvungen att ha en utbildning för att lära ut däck men tydlingen inte, det finns inget som heter "däckspecialist" det är alltså inte en skyddad titel som många tror. Läkare och advokat är i sverige en skyddad titel. Att montera fälgar är superenkelt, man skruvar ur och skruvar in enklare än så är det inte.

Något jag upplevt som svårare är självaste monteringen från fälg till däck, det är sjukt jobbigt och irriterande för att det tar så j?kla tid. Har man en maskin så är det enklare, då sköter sig allt per automatik.

Se bara på videon hur denna kille gör allt manuellt:

Här gör man det istället via en maskin: 


Du måste hålla med det är jobbigt att göra det tu man hand, det suger ju kolla bara hur den stackars snubben gör. 

En annan sak jag har lärt mig är sättet däck"killar"pratar på, alla har något gemensamt det kör det där klassiska nörd snacket "du vad har du för ET på fälgen? första gången jag hörde detta sa ja: Ni??a whaat? men det enkla svaret är "ET eller offset som det även kallas anger avståndet mellan däckets axiella centrum till fälgens monteringsyta mot hjulnavet, dvs hur ”djupt in” fälgen är monterad."Inga kommentarer :

Skicka en kommentar