GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

onsdag 27 mars 2013

Bilspot: 3 x Alfa Romeo

Det har faktiskt hänt mig en gång tidigare. Då såg jag inte mindre än tre stycken Alfa Romeo Spider parkerade i en korsning med mindre än 10 meter mellan varandra. P.g.a. deras spridning och i avsaknad av vidvinkelobjektiv kunde jag dock inte fånga det på bild. Tre bilar av samma modell och märke i spontansamling är naturligtvis något av en höjdpunkt för en bilskådare som jag. När det händer är det oftast ett märke och modell som har hängivna anhängare, typiskt för Alfa Romeo, Porsche och liknande.
 
3 x Alfa Romeo 147 (Foto: M. Forsell)
Nu till helgens bilspot. Denna gång något mindre glamorös på parkeringen till stormarknaden och där fann jag igen tre stycken Alfa Romeo som samlats i en symmetrisk treenighet. Modell 147 var Alfa Romeos attack in i Golfklassen och som tillsammans med 156 gjorde stor succe strax efter millenieskiftet. Inte många minns kanske att Alfa Romeo 147 faktiskt fick utmärkelsen Årets Bil 2001, men så var det. Den varvvilliga Twin Spark motorn (dubbla tändstift per cylinder) i kombination med en trevlig chassisättning ger god körglädje och komfort än idag. Toppmodellen GTA är ett objekt vi tror kan vara värt att samla på för en senare värdeökning. 250 hästar, breddad kaross och lyxig sportinteriör gav en särdeles egen karaktär och utmanande prestanda i just den modellvarianten. Även dieselmotor fanns att tillgå. Modellen ersattes 2010 efter 9 år av Giulietta.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar