GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 25 september 2012

Entusiastbilstips Honda Prelude

Honda var relativt sent igång med att tillverka bilar, men det har man gott och väl kompenserat då man genom åren producerat flera roliga och sportiga bilar som kommer gå till historien. Några av de första sportbilarna, S500, S600 och S800 har vi redan behandlat i tidigare inlägg. Nu med detta inlägg vill vi istället fokusera på den något senare eran, nämligen det ljuva 70- och 80-talet. Då lanserades Honda Prelude.

Snabbast på slalom - Honda Prelude 4WS.

Preluden är kanske inte en riktig sportbil, men väl en GT vagn med fina kvaliteter. Den lanserades i sin ursprungsform redan 1979 och kom i ny tappning 1983. Denna andra generation med sina uppfällbara strålkastare var mångas våta dröm på 80-talet. Det var dock först till 3:e generationen (88-91) som modellen kom med fyrhjulsstyrning, 4WS d.v.s. four wheel steering. Något som medgav unika slalomegenskaper vilket uppmärksammades av flera biljournalister runtom i världen. Redan sedan tidigare hade modellen ALB, dvs ABS på Hondaspråk. Mycket intressant teknik under skalet alltså. Toppmodellen i Sverige hade 140 hästar ur en 2,0 liters 16 ventilare.

Just nu ligger det en väldigt fin Honda Prelude från 1990 ute på Blocket till ett riktigt bra entusiastbilspris. När körde du en bil med fyrhjulsstyrning senast?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar