GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 20 september 2011

Crown Vic läggs ner...

Vi har tidigare behandlat den klassiska Fordmodellen Crown Victoria här på bloggen, då i samband med en resa till New York. Nu har vi de för entusiasterna sorgliga nyheterna att modellen och fabriken den tillverkas i läggs ner till årsskiftet.   

Bakgrunden är att staden New York insett problematiken med stora och törstiga bilar och man har därför tagit ett beslut om att uppdatera Taxiflottan i staden. Den nya taximodell som utsetts som Crown Vic:ens efterträdare kommer heta Nissan NV200. Denna minibuss-liknande modell slog ut bl.a. Ford i kampen om att bli leverantör av gula taxibilar till New York i 10 år (!) framöver. Men jag tror entusiasterna kan vara lugna. Ford har sedan tidigare återupplivat flera klassiska namn men då i modern tappning (t.e.x Mustang, Thunderbird etc.). Kanske får vi om säg 20 år se en nytolkning i retrostil av Crown Vic:en. Vem vet.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar