GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

söndag 20 mars 2011

Teknikens Värld provkör Volvo P1900

Volvos första sportbil, P1900, är en riktig rar fågel (även kallad Volvo Sport). De flesta känner till den linjesköna P1800 som sågs i bl.a. serien Helgonet. Till skillnad mot P1800 var P1900 en roadster. Inspirationen kom från Corvette och modellen tillverkades i endast 67 exemplar under 2 år i slutet av 50-talet. Den iögonfallande utformningen av fronten gav modellen en helt egen karaktär, som Volvo dock inte valde att bygga vidare på i andra modeller. Läs mer om bilen på Teknikens Värld.

Volvo Sport (P1900)
Bilen i artikeln är utlånad från Volvos eget museum i Göteborg. För er som har vägarna förbi rekommenderas ett besök. På museet kan man även finna ett av Volvos senare roadsterkoncept, nämligen Volvo 480 cabriolet. Konceptet fick ingen större respons och kom aldrig att serieprouceras.

Concept: Volvo 480 Cabriolet

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar