GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

lördag 4 december 2010

Julkalender - Lucka 4!

Startkablar är bra att ha.
Startkablar är alltid bra att ha med i bilen, om man hamnar i situationen att behöva hjälpa en medtrafikant som har ett trött batteri. Speciellt en frusen vintermorgon är det extra uppskattat att få en hjälpande hand. Startkablar finns av varierande kvalitet och priserna börjar på cirka 69kr.

Då det trots allt är ganska sällan, tack och lov, som man behöver använda startkablarna kan det kanske vara på sin plats med en liten repetition i hur de ska appliceras.

1. Utgångsläget är att den fungerande bilen (så klart) är igång.
2. Sätt röd startkabel på batteriets pluspol på fungerande bilen och därefter andra kabeländan på pluspolen på den ej fungerande bilens batteri.
3. Sätt svart startkabel på batteriets minuspol på fungerande bilen och därefter kopplar du andra kabeländan till en lämplig jordpunkt (långt från batteriet) på den ej fungerande bilen.
4. Gör nu ett par startförsök. Eventuellt kan du behöva ge lite varv på den laddande bilen. När bilen startat kopplar man från kablarna i omvänd ordning.

Det är viktigt att vidta största nogrannhet och försiktighet när man ger starthjälp. Tänk också på att båda batterierna bör vara av samma spänning. De flesta vanliga bilar har 12 volts batteri, men äldre bilar kan ha annan spänning. Se också till att bilarna inte rör vid varandra, så att ström kan vandra mellan dem och orsaka kortslutning. Ladda aldrig ett fruset batteri.

God tur!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar