GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

tisdag 22 februari 2011

Chrysler + Lancia = Sant ...eller falskt?

I Sverige är vi kanske inte så välbekanta med märket Lancia som sedan länge är en del av den mäktiga Fiatfamiljen. Det fler kanske känner till är att den amerikanska bilbranschen kraschade rejält häromåret, och att Fiat då utnyttjade situationen till att få 35% av Chrysler i utbyte mot att Chrysler får ta del av Fiats plattformar, teknik m.m. I år på Genevesalongen kommer vi att få se några av de första frukterna av detta samarbete - men personligen tycker jag att de smakar lite surt...

Lancia Flavia, ett klassiskt namn som förpliktigar, men här på bakstammen av en Chryslerprodukt (Chrysler 200 fast med annorlunda grill) känns det som en klistermärkesprodukt. Här en bild på original-Flavian i ovanligt taklöst utförande.

Lancia Flavia på Gröna Träffen 2009

Lika illa är det med "nya" Lancia Thema, också detta ett återanvänt modellnamn från förr - där vi speciellt minns specialmodellen 8.32 med V8:a från Ferrari! Modell 2012 är en Chrysler 300 men med annorlunda grill.

Lancia Thema (Chrysler 300)

Samarbeten är bra och kan absolut vara av godo om de sköts snyggt. Det finns även exempel på företag som delar plattformar och komponenter i stora delar av organisationen på ett relativt elegant sätt. Jag ställer mig dock skeptisk till denna ovarsamma hantering av varumärken och klassiska modellnamn som Fiatfamiljen nu utför (s.k. badge-engineering).

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar