GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

onsdag 11 oktober 2017

Vi tar reda på allt om Momo Tires

Bildresultat för momo tires
Momo grundades 1964 av tävlingsbilföraren Gianpiero Moretti. Under det året beställde Moretti en lokal hantverkare att producera en anpassad ratt för sin egen bil. Denna speciella ratt som för övrigt var den allra första Momo-ratten i företagets historia, hade ett överlägset och tjockare grepp jämfört med de normala rattarna man annars använde i racing. Denna ratt uppmärksammades av andra förare som även de ville ha denna typ av ratt. Även den dåvarande Ferrari Formula One-föraren, John Surtees, installerade denna ratt och vann Formel 1, 1964.

Detta gjorde att Gianpiero Moretti konverterade sin passion från snabba bilar till att skapa en verksamhet med tillverkning. Till en början så var produktionen från Momo begränsad till racingvärlden. Men under 1970-talet kom man att bredda verksamheten. Man utvecklade nya produktlinjer och startade en tillverkning av lättmetallfälgar och rattar.

I slutet av 1980-talet startades ett samarbete med de berömda Rolls-Royce som originalleverantör av utrustning och senare följde många andra biltillverkare. Det omfattar bland annat bilmärken så som Aston Martin, Citroën, Daihatsu och Fiat men även märken så som Honda, Isuzu, Mazda, Mitsubishioch Nissan. Dessutom märken som Opel, Porsche, Peugeot, Renault, Saab, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen och Volvo.

1995 var en vändpunkt för företaget eftersom Gianpiero Moretti, trots att han var ordförande i gruppen, beslutade att sälja företaget Momo till Breed Technologies, en amerikansk industrikoncern och en global ledare inom produktion av krockkuddar och styrhjul.


Sedan 2005 har Momo sitt huvudkvarter i Milano, Italien med ett dotterbolag i USA, Momo USA. Produkterna omfattar idag även däck till en mängd olika fordon. Dessa produkter från Momo säljs idag till distributörer och återförsäljare i hela världen, cirka 60 länder. Det under varumärkena "Momo" och "Momo Corse". Momo Däck är finns i mer än 160 däckstorlekar och det för att kunna passa till personbilar, kommersiella fordon och SUV. Precis som alla produkter från detta företag så finns ett stort fokus på prestanda och effektivitet.

Det Momo däck alla har gemensamt är att de är utformad för att garantera bästa grepp under alla förhållanden, samtidigt som det ger lågt rullmotstånd och en låg ljudnivå. Denna mix har positiva effekter på körkomfort, fordonshantering och bromsavstånd, och ger dig en överlägsen körupplevelse.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar