GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

onsdag 2 mars 2016

Hur gör man om man vill veta vilka däck som passar ens bil?

Däck guiden som lär dig allt om däck.
Hur ser ett däck ut och vad är ett däck?
Alla däck ser likadana ut för ett otränat öga, jag själv som assisterar däckspecialisten Johan från ABS Wheels har aldrig lärt mig så mycket om däck som jag gjort nu. Det är en fantastiskt cool produkt som har så mycket olikheter. Förutom däckfuskandet så är det en ganska häftig produkt. Ett däck innehåller över 200 olika blandade råmateria.
Vad är Radialdäck och diagonaldäck för något?
Det vanligaste däcket du ser ute idag är ett radialdäck, detta däck är vad din mor, far och granne har på sina bilar i stort sett. Väldigt få kör med diagonaldäck. Skillnaden mellan radialdäck och diagonaldäck är textilcordens placering mot däckens rullriktning.
Hur är ett däck Uppbyggt?
  • Stomme av textilcord. Ligger i två lager mellan gummiskiskt.
  • Bälten är lager av stålvajrar som ser till att hålla däckets stabilitet.
  • Klinchen består av buntar av stålvajrar och fungerar som en tätning mellan däck och fälg.
  • Slitbanan består av en kombination av syntet- och naturgummi.

Vad är ett Däckmönster?

Ett däckmönster är mönstret på däcket och det är den som ger däcket sina fantastiska egenskaper i form av tålighet, drivförmåga och dränering.
  1. Standardmönster Däcket har samma totala egenskaper oavsett hur man monterar det.
  2. Asymmetriskt mönster Slitbanan på ett asymmetriskt däck är indelat i två eller flera delar, så att en speciell skuldra skall vara vänd utåt och den andra inåt. Däck som är asymmetriska är märkta med in- och utsida.
  3. Riktningsbestämt mönster På däck med riktningsbestämt mönster pekar slitbanans delar i rullriktningen för att få bättre vattendränering i höga hastigheter. Dessa däck är märkta med rullriktningspilar.
  4. Det finns även däck som är både asymmetriska och riktningsbestämda. Detta innebär att man har ett vänster- och ett högerdäck.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar