GOTT TIPS TILL ALLA BILÄGARE

Tips! Här kan ni köpa fälgar från 16 tum till 22 tum och däck till billigare priser Vi har sedan 2009 jobbat med ABS Wheels och kan därför rekommendera deras sida. Hoppas att du finner bloggen rolig och kul. Vill du kontakta oss så kan du göra det på jaramasverige@gmail.com

måndag 16 maj 2011

Begtips: Reliant Scimitar GTE -81

Här på Jarama har vi en liten förkärlek för ovanliga bilmärken och modeller. Därför tyckte vi det var extra roligt när vi fick ett begtips om denna ovanliga bil vid namn Reliant. Märkets mest kända modell är nog Reliant Robin som är den trehjuliga bil som synts i flertalet Mr. Bean episoder, där den välter p.g.a. Mr. Beans vilda framfart.

Modellen Scimitar är en sportmodell med plastkaross och Fordkomponenter som presenterades i sin ursprungliga form redan 1964. 1968 kom modellen i ny design som nog bäst beskrivs som sportkombikaross (shooting break), inte helt olik en sportkombi från Volvo som presenterades något år senare. Bilen till salu är en av 437 tillverkade av den senare modellserien SE6B och har en V6:a från Ford på 2,8 liter. Samma motor användes även i flera andra bilar bl.a. Ford Granada och TVR 280. Detta är ett unikt tillfälle att förvärva en ovanlig bil till ett riktigt vrakpris.

Reliant Scimitar - Platskaross och V6:a från Ford

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar